Стратегічна рада УЄФА з професіонального футболу (СРПФ), що складається із представників національних асоціацій Європи (УЄФА), клубів (Асоціація європейських клубів), ліг (Європейські професійні футбольні ліги) і футболістів (європейське відділення профспілки FIFPro), одностайно схвалила резолюцію, яка спрямована на боротьбу з расизмом та іншими видами дискримінації у футболі. Сьогодні ця резолюція була також ратифікована на засіданні Виконавчого комітету УЄФА у столиці Болгарії, повідомляє прес-служба УЄФА.

«Незважаючи на те, що багато країн вживають важливі та успішні заходи щодо припинення інцидентів на грунті расизму, вони як і раніше поширені в Європі», - йдеться у повідомленні.

У той же час Стратегічна рада закликає УЄФА, національні асоціації і ліги законодавчо закріпити більш суворі санкції щодо расизму.

Крім того, суддям рекомендується зупиняти матчі у разі проявів расизму.

Стратегічна рада УЄФА вважає, що органи державної влади повинні брати участь у спільній справі допомогою забезпечення футбольних організацій необхідними законними засобами в боротьбі з расовою нетерпимістю. А також закликає до реальних дій щодо затримання, переслідування у судовому порядку і заборони на відвідування стадіонів на тривалий період винним у проведенні актів расизму.

Нагадаємо, УЄФА підтримав програму боротьби з будь-якими формами дискримінації у футболі .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

282