Україна може щорічно імпортувати через територію Угорщини 5 млрд кубометрів природного газу, який закуповуватиметься на спотових ринках. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький в інтерв'ю журналістам у Будапешті, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«В даний час технічна можливість щодо постачання газу з угорської сторони до України становить не менше 3-3,5 млн кубічних метрів газу на добу. Але протягом місяця-двох технічна складова складе не менше 15 млн кубічних метрів на добу. Це не менше 5 млрд кубічних метрів на рік», - підкреслив Ставицький. При цьому він додав, що зараз ціна газу на спотових ринках становить 380 дол за тисячу кубометрів.

За словами міністра, природний газ постачатиметься в Україну в рамках контракту між німецькою RWE і НАК «Нафтогаз України».

Ставицький підкреслив, що через територію Польщі у реверсному режимі є можливість поставляти 2 млрд кубометрів газу.

«Ми будемо закуповувати природний газ там, де нам вигідно», - підкреслив чиновник.

Як повідомляв ForUm, з сьогоднішнього дня Україна почала імпорт газу з Європи через Угорщину.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький розраховує, що Україні вдасться домовитися з Росією про зниження ціни на газ у поточному році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208