Щоб уникнути весняного паводку, фахівці комунального підприємства «Плесо» здійснюють заходи з обстеження водорегулюючих, водопропускних та очисних споруд, насосних станцій щодо безаварійного пропуску льодоходу, весняного і дощових паводків, повідомляє прес-служба КМДА.

Так, працівники профільного підприємства обстежують стан готовності водних об'єктів, гідротехнічних та водопропускних споруд, очищають водоскиди і водопропускні труби, готують шандорні пристрої та засуви на очисних спорудах зливової каналізації.

Крім того, регулярно перевіряється технічний стан обладнання насосних станцій. Проведені пробні пуски насосів, організована робота Спеціалізованої аварійної рятувально-водолазної служби (САРВС) КП «Плесо» з розчищення водопропускних споруд, перевірено стан аварійно-рятувального обладнання, а також підготовлено план реагування на надзвичайні ситуації під час повені.

Силами робітників з благоустрою КП «Плесо» проводиться розчищення оголовків водопропускних споруд та русел річки Либідь - вулиці Жилянська, Байкова, Промислова, Столичне шосе; річки Сирець - вулиці Котовського, Магістральна, Стеценка, парк «Нивки»; Дарницького меліоканалу - вулиці Червоногвардійська, Вільнюська , Фанерна, Тепловозна, Довбуша; Північно-Дарницького меліоканалу - парк «Перемога», вулиці Курнатовського і Крайня; магістрального каналу на вулиці Стеценка; водойми Опечень - вулиці Добрининській і Луговій, а також Оболонський проспект.

Для забезпечення готовності очисних споруд і насосних станцій до дій при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій під час паводків, пропуску льодоходу та повені насосні станції мікрорайону Русанівські сади, і на вулиці Довбуша (ДВРЗ) вже проводять заходи з водопониження, а насосні станції «Осокорки-Позняки», «Жуків острів», «Аляб'єва» знаходяться в повній технічній готовності.

Як раніше повідомляв ForUm, у Києві на базі комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій створено штаб, який буде займатися попередженням повені та ліквідацією її наслідків.

На минулих вихідних у Києві була оголошена надзвичайна ситуація через аномальний снігопад.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

168