Прокуратура АР Крим порушила кримінальне провадження щодо двох виявлених екоінспекцією фактамів вирубки дерев на Південному узбережжі - під Алуштою і в Форосі.

За даними прес-служби наглядового відомства, під сокиру потрапили зелені насадження на заповідній території і червонокнижні рослини.

«Знищені зелені насадження на території парку-пам'ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Скеля-Карасан» під Алуштою. Більше шести десятків дерев незаконно пустили під сокиру службовці місцевого санаторію. Збитки становлять 130 тис.грн», - йдеться в повідомленні.

У Форосі будівельна компанія, розчищаючи майданчик під будівництво, незаконно знищила майже дві сотні дерев, у тому числі занесені до Червоної книги України, чим завдала збитків у розмірі майже 200 тис.грн.

Дії службовців санаторію і будфірми кваліфіковані як зловживання повноваженнями, умисне знищення або пошкодження об'єктів природно-заповідного фонду, знищення об'єктів рослинного світу. Дані про кримінальні правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Триває слідство.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

308