У 2013 р. кількість українських туристів, які відвідали Болгарію, може зрости на 30-40%. Про це посол Болгарії в Україні Красимір Мінчев заявив на прес-конференції, повідомляє кореспондент ForUm'у.

За словами дипломата, якщо в 2011 р. посольство видало українцям близько 140 тис. болгарських віз, то вже у минулому році ця цифра перевищила 200 тис.

«Болгарія популярна серед українців ще з часів СРСР. Більшість радянських громадян прагнули побувати у нас, познайомитися з нашою культурою та курортами, включаючи найвідоміші - «Золоті піски», Сонячний берег. У незалежній Україні цей інтерес зберігся і посилився. Тим більше, що якість туристичних послуг в Болгарії поступально росте», - сказав посол.

За його словами, туристи з України вже давно відпочивають на Чорноморському узбережжі Болгарії.

«Хотілося б, щоб вони відкрили для себе й інші красоти Болгарії. Наприклад, у нас хороші умови для гірського туризму, включаючи зимовий. Третина нашої країни - це гори: Пірін, Ріла, Родопи, Стара-Планіна. У нас все більше зимових курортів з прекрасним сервісом», - зазначив Мінчев.

Крім того, додав він, Болгарія - країна з древньою історією, насичена історичними та культурними пам'ятками і цінностями, починаючи з епохи давньофракійських племен і античного Риму. «Також наші з вами народи пов'язані спільною боротьбою за національне визволення болгар у ХІХ столітті. Пізнання історії покращує можливості комунікації між країнами та їхніми громадянами», - акцентував дипломат.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

192