Україна - один із структуровизначальних економічних партнерів для Болгарії. Про це, як передає кореспондент ForUm`у, замміністра економіки, енергетики і туризму Болгарії Іво Маринов заявив на прес-конференції.

Так, за словами чиновника, в 2012 р. кількість українських туристів у Болгарії виросла на 44%. «Цьому сприяє те, що з минулого року в нашу країну можна в'їхати по шенгенській візі, причому перебування в Болгарії не вираховується з терміну дії візи, тобто віза не «витрачається», - сказав Маринов.

Крім того, продовжив він, з 1 липня 2012 р. всі українці, які побували в Болгарії (незалежно від приводу), на наступний рік мають право на багаторазові річні візи. «А зараз розглядається питання про те, щоб і при першому в'їзді громадяни України відразу отримували мультивізу на 6 місяців», - підкреслив заступник міністра.

За його словами, Болгарія активно розвиває в себе такі сектори, як спа-відпочинок (курорти Велінград, Санданські, Хісар). «В країні є майже 600 мінеральних джерел, 80% з яких має лікувальні властивості. Також розвивається гольф. Нарешті, у нас є давні традиції і досвід організації дитячо-юнацького відпочинку в таборах по всій країні. Зростає популярність і гастрономічного туризму в Болгарію, відому своєю різноманітною і пряною кухнею», - сказав чиновник.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1269