Президент Росії Володимир Путін віддав наказ про початок великомасштабних навчань у районі Чорного моря, повідомив прес-секретар президента Дмитро Пєсков.

«Сьогодні о 04:00 президент РФ і верховний головнокомандувач віддав наказ міністру РФ почати великомасштабні військові навчання у районі Чорного моря. Мова йде про великомасштабну раптову перевірку-навчання», - сказав Пєсков.

Основна її мета - перевірити боєготовність і злагодженість дій підрозділів, додав він, повідомляє РІА «Новости».

За його словами, у навчаннях беруть участь 36 кораблів, війська швидкого розгортання, ВДВ, а також сили спеціального призначення, спеціального підрозділу груп Генштабу.

Це вже не перші раптові навчання цього року.

Так, наприкінці лютого парашутно-десантний полк, дислокований в Іваново, було піднято по тривозі і перекинуто на Урал на 20 військово-транспортних літаках у рамках раптової перевірки боєготовності Центрального військового округу (ЦВО).

Як наголошується, полк ВДВ зі штатним озброєнням здійснив марш на аеродром завантаження, після чого літаками Військово-транспортної авіації був перекинутий разом з технікою у призначений район Уральського регіону (аеродром Шагол). «У перекиданні військ і техніки було задіяно 20 військово-транспортних літаків», - повідомило Міноборони.

За даними військового відомства, у перевірці боєготовності військ ЦВО взяли участь близько 7 тисяч військовослужбовців, кілька сотень одиниць військової техніки і майже сорок літальних апаратів різного призначення.

Подібна раптова перевірка боєготовності і боєздатності стала першою за 20 років.

При цьому раптовою подібна перевірка виявилася не тільки для звичайних солдатів, але і для командувача ВДВ генерал-полковника Володимира Шаманова.

«Мені о четвертій ранку зателефонував оперативний черговий і повідомив, що війська повинні бути приведені у повну бойову готовність. Ця перевірка була для мене раптовою. Побільше б нам таких перевірок», - заявив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238