Екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко етапують з лікарні «Укрзалізниці» в Харкові у Качанівську колонію лише за наявності згоди медичних працівників, які її обстежують.

Про це заявив перший заступник голови Державної пенітенціарної служби України Сергій Сидоренко, відповідаючи на запитання журналістів.

«Усе залежить від висновків медичних працівників, у першу чергу там, де вона проходить курс реабілітації. Ми знаємо, що всі рішення коректуються і звіряються з фахівцями клініки «Шаріте», тому все залежить тільки від показань медиків», - заявив Сидоренко, повідомляє «УНІАН».

За його словами, ДПтС не може наполягати на етапуванні ув'язненої Тимошенко, оскільки процес лікування і медичні висновки є базовими при ухваленні рішень пенітенціарної служби.

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 р. Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

9 травня 2012 р. Тимошенко була переведена із Качанівської виправної колонії в Центральну клінічну лікарню «Укрзалізниці» в Харкові для проведення міжнародною медичною комісією курсу реабілітації.

22 лютого в МОЗ, посилаючись на висновки комісії відомства, заявили, що Тимошенко не потребує подальшого лікування та реабілітаційних заходах у стаціонарі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

321