КП «Київський метрополітен» провів засідання оперативного штабу щодо готовності підземки до весняного паводку і відпрацював план дій на випадок підтоплень. Про це під час засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розповів перший заступник начальника комунального підприємства Валерій Гавриленко, повідомляв прес-служба КМДА.

«Очікуваний рівень підняття Дніпра не загрожує станціям затопленням. Разом з тим, ми розробили всі необхідні заходи щодо захисту станцій під час танення снігу. Перш за все, це стосується станцій метро «Вирлиця», «Харківська», «Позняки», «Героїв Дніпра», які розташовані в низині і є найбільш проблемними», - зазначив Гавриленко.

За його словами, метрополітенівці вже підготували засоби для відкачування води, відпрацювали і перевірили працездатність затворів на станціях, вестибюльних і перегінних тунелів, підготували необхідну кількість мішків з піском. Крім того, на станціях організовано чергування оперативного персоналу, а також здійснюється постійний контроль за виконанням протипаводкових заходів.

У той же час підходи до станцій продовжують очищати від снігу і вивозити його. Також співробітники метрополітену спільно з КК «Київавтодор» зараз перевіряють стан каналізації та дощових стоків у районі станцій підземки.

Як повідомляв ForUm, директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда заявив, що Києву загрожує підтоплення не через підняття рівня води в Дніпрі, а через танення снігу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211