Міністерство охорони здоров'я України бачить в Національній академії медичних наук потужного партнера в питанні реформування медичної сфери. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час загальних зборів, присвячених 20-річчю НАМН України, заявила міністра охорони здоров'я Раїса Богатирьова.

«Мінохоронздоров'я завжди розглядало Академію як науковий центр сфери охорони здоров'я», - сказала вона.

За її словами, зі 134 членів НАМН 19 академіків і 53 члени-кореспонденти працюють в наукових та освітніх установах МОЗ.

Вона підкреслила, що українські медики роблять унікальні операції на рівні світових стандартів, тому сьогодні медицину в Україні вивчають 20 тис. студентів та аспірантів зі 128 країн світу.

У свою чергу віце-прем'єр-міністр Костянтин Грищенко порадив Академії посилити свою роль як координатора наукових досліджень у сфері охорони здоров'я.

За його словами, вченим НАМН потрібно зосередитися на створенні нових лікарських препаратів, розробці нових та удосконаленні існуючих засобів діагностики.

«Ще більше уваги потрібно приділяти розробці ефективних методів профілактики таких захворювань як атеросклероз, інсульт та інфаркт міокарда, при яких спостерігається як висока смертність, так і інвалідизація населення, причому часто в працездатному віці», - зазначив Грищенко.

Він зазначив, що українське суспільство сьогодні чекає від учених рекомендацій щодо збереження здоров'я дітей.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222