Києву загрожує підтоплення не через підняття рівня води в Дніпрі, а через танення снігу. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час брифінгу заявив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

«Загроза підтоплення Києва має певні підстави, але потрібно об'єктивно оцінювати ситуацію і не перетворювати це в апокаліпсис», - зазначив він.

За словами Кульбіди, затоплення може відбутися на прируслових територіях зон відпочинку на Дніпрі, в лівобережній заплаві між руслом Дніпра і схилом його долини (Осокорки, Вишеньки, Гнідин), також можливі переливи води через дамбу Бортничі-Вишеньки. «Можливе підтоплення окремих прируслових ділянок приватної садово-дачної забудови, як у міській, так і в приміській зоні, які розташовані в заплаві уздовж Канівського водосховища - Корчувате, Воскресенські сади, Вишеньки», - заявив він.

«Згідно з очікуваним підняттям рівня води житловим масивам, промисловим об'єктам Києва підтоплення від Дніпра не загрожує», - зазначив директор Укргідрометцентру.

Кульбіда наголосив, що за даними Укргідрометцентру, максимальний рівень підняття води в столиці складе 650-710 мм вище умовного нуля за умови, що Канівське та Київське водосховища будуть максимально наповнені.

Він також зазначив, що всі зусилля потрібно кинути на боротьбу з талими водами й очистку міських відсотків.

Крім того, він нагадав, що в столиці потепління очікується з 30 березня. Також очікується мокрий сніг з переходом у дощ. «Найвища температура в найближчий період буде 1 квітня - до +10°. Проте вже 2 квітня вона знизиться до +2-4° вдень, а 4-5 квітня температура досягне +6°. Температуру від +10° і вище можна очікувати 8 квітня», - підкреслив він.

Як раніше повідомляв ForUm, у Києві на базі комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій створено штаб, який займатиметься попередженням повені та ліквідацією її наслідків.

У минулі вихідні в Києві була оголошена надзвичайна ситуація через аномальний снігопад.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

282