У Києві на базі комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій створено штаб, який займатиметься попередженням повені та ліквідацією її наслідків.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при КМДА заявив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

«Цей штаб займатиметься запобіганням повені та ліквідацією її наслідків. Його очолить директор департаменту міського благоустрою Сергій Садовий», - розповів Попов.

За його словами, головними завданнями штабу буде - не допустити підтоплення низинних територій міста (Оболонь, Русанівка, Позняки, Осокорки та інші), пошкодження інженерних мереж і електромереж у житлових будинках, де можливе підтоплення підвальних приміщень.

Також він підкреслив, що штабу потрібно терміново звільнити зливоприймачі від снігу та забезпечити безперебійну роботу дренажної системи, приділити особливу увагу роботі «Київводоканалу», Бортницькій станції аерації, посилити контроль за ситуацією на мулових полях.

Крім того, він зобов'язав штаб моніторити якість бюветної води та поінформувати про результати громадськість.

У минулі вихідні в Києві була оголошена надзвичайна ситуація через аномальний снігопад.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

150