З 1 січня 2013 року посадовий оклад працівника першого тарифного розряду встановлений в розмірі 852 гривні. Це передбачено постановою Кабінету Міністрів «Про підвищення оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери», затвердженою 27 березня на засіданні уряду, повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

Згідно з документом, підготовленим Мінсоцполітики, передбачено затвердити з 1 січня 2013 року посадовий оклад працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки у розмірі 852 гривні. При цьому грошовий розрив між цим посадовим окладом і мінімальною заробітною платою (1147 грн) збережеться на рівні грудня 2012 року, тобто в сумі 295 гривень.

Також постановою передбачено встановлення в штатних розписах посадового окладу працівника першого тарифного розряду на рівні мінімальної заробітної плати - 1147 грн з відповідною його диференціацією до 5 тарифного розряду включно.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр Микола Азаров сказав, що в Україні ні про яке зниження заробітної плати в бюджетній сфері не може бути й мови.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1028