У Бразилії лікаря Віргінію Суареш ді Соуза, вже звинувачену у вбивстві семи пацієнтів, підозрюють в аналогічному злочині відносно більше 300 чоловік для звільнення місць у лікарні.

Співробітники правоохоронних органів вивчають понад 1800 записів про пацієнтів, які померли у відділенні інтенсивної терапії в Євангелічній лікарні в місті Курітіба, яке очолювала Соуза, за останні сім років, передає телеканал G1.

«Ми вже завели 20 справ і готуємося завести ще близько 300», - розповів Маріу Лобату (Mario Lobato), головний слідчий у справі Соузи, призначений міністерством охорони здоров'я Бразилії, в ефірі місцевого телебачення.

За даними слідства, лікар і її підлеглі багато разів повторювали одну й ту ж дію. Вони вводили пацієнтам ліки, що розслабляють м'язи, що робило їх більш залежними від штучної вентиляції легенів. Потім вони зменшували їм подачу кисню, і в результаті хворі вмирали від асфіксії.

У лютому Соуза була звинувачена в семи навмисних вбивствах за обтяжуючих обставин. Разом з нею також були пред'явлені звинувачення у вбивствах трьом лікарям, трьом медсестрам і одному фізіотерапевту, які працювали під керівництвом жінки.

Слідчі, прослуховуючи телефонні розмови лікаря, з'ясували, що її мотивом могло бути бажання звільнити місця в лікарні для інших пацієнтів. Крім того, в правоохоронних органах вважають, що їй подобалося почуватися «всемогутньою», тому що вона вирішувала, кому коли померти, пише «Lenta.ru».

Адвокат Соузи наполягає на її невинності. Він має намір довести, що застосування ліків у кожній окремій ситуації було виправдано.

У тому випадку, якщо провина 56-річної Соузи буде доведена, вона може за кількістю жертв обігнати серійного вбивцю Гарольда Шипмана на прізвисько «доктор смерть». Цей маніяк, який орудував у Великобританії в XX столітті, як вважають, відповідальний за смерть понад 200 пацієнтів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

179