Папа Римський Франциск призначив нового архієпископа Буенос-Айреса. Як повідомила в середу місцева преса з посиланням на церковні джерела, ним став колишній єпископ провінції Пампа 66-річний Маріо Полі. Офіційно про призначення буде оголошено в друкованому органі Святого Престолу «Оссерваторе Романо» («Римський оглядач»).

Місце архієпископа Буенос-Айреса залишалося вакантним після обрання аргентинського кардинала Хорхе Бергольо главою Римсько-католицької церкви.

Маріо Полі вважається одним з наближених нового понтифіка, розділяє його головні ідеї. Він займає жорстку позицію щодо одностатевих шлюбів, які були дозволені в Аргентині місцевою владою. Новий архієпископ Буенос-Айреса також відомий тим, що у серпні минулого року виступив із засудженням аргентинського священика, який привітав через соціальну мережу з днем ​​народження колишнього диктатора Хорхе Віделу з 87-річчям, повідомляє «ІТАР-ТАРС».

Марі Полі отримав ступінь доктора теології в престижному Католицькому університеті Аргентини. Він також закінчив університет Буенос-Айреса за спеціальністю «соціальний працівник».

Як раніше повідомляв ForUm, 13 березня новим Папою Римським був обраний аргентинець, архієпископ Буенос-Айреса Хорхе Маріо Бергольо.

19 березня Папа Римський Франциск зійшов на престол.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197