У Києві вже почали готуватися до весняного паводку.

Як повідомляє прес-служба КМДА, голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов провів робочу нараду з членами Міського штабу з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, аби відпрацювати план дій щодо підготовки до весняного паводку.

За дорученням Попова, в кожному районі створені оперативні групи та визначені відповідальні за координацію дій під час повені. Першочергове завдання цих груп - обстежити всі місця, які можуть бути підтоплені, всі будинки і прибудинкові території, попередити жителів і надати роз'яснення щодо алгоритму дій у разі затоплення території. Також необхідно перевірити системи водостоків і стан русел річок.

Спеціальна комісія перевірить технічний стан усіх наявних у місті насосів. Крім техніки Київводоканалу буде залучена й техніка приватних підприємств - з керівниками структур некомунальної і недержавної форм власності найближчим часом зустрінеться Попов, щоб узгодити питання залучення їхніх ресурсів.

Зараз голова КМДА доручив направити всі сили на очищення від снігу зупинок громадського транспорту та перехресть, щоб не допустити підтоплення під час танення снігу. Спеціальна комісія обстежує на предмет безпечного пропуску паводку і трамвайні колії. Окремий план заходів вже реалізує і столичний метрополітен.

Під час наради також розглядалося питання можливого обмеження руху транспорту у випадку повені. Так, влада закликала жителів міста не виїжджати на вулиці власним автотранспортом. За необхідності деякі вулиці міста перекриватимуть.

Для цілодобового спостереження за рівнем води в столиці розгорнуті водомірні пости в Гідропарку, біля моста Метро, ​​а також в районах водозаборів Деснянської та Дніпровської водозабірних станцій. На основі отриманих даних фахівці проводять щорічний аналіз, який дозволяє прогнозувати періоди максимального рівня води в річці Дніпро.

Нагадаємо, голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських заявив, що внаслідок танення снігу підтоплення територій можливі в 11 областях України і в місті Києві.

У минулі вихідні в Києві було оголошено надзвичайну ситуацію через аномальний снігопад.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214