Навесні до Збройних сил України призвуть близько 7,5 тисяч осіб. Про це, як повідомляє прес-служба Міноборони, заявив перший заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України адмірал Ігор Кабаненко.

За його словами, з наступного тижня почнеться призов юнаків на строкову військову службу, який буде значно менший від попереднього, оскільки ЗСУ поступово переходять на комплектування посад контрактниками.

«Цієї весни ми наберемо до лав Збройних сил України близько 7,5 тисяч юнаків. Сьогодні контрактна армія є для нас пріоритетом номер один», - зазначив він.

Адмірал підкреслив, що стимулом для молодих людей йти служити на контракт стане, серед іншого, гідне грошове забезпечення.

«Рішенням Кабінету Міністрів України військовослужбовцям, яким грошове забезпечення не було підвищено з минулого року, воно буде збільшено поетапно з 1 квітня 2013 року до 1 липня наступного, 2014 року», - сказав Кабаненко.

Він повідомив, що міністр оборони також дав вказівку підготувати проект розпорядження щодо матеріального заохочення відмінників бойової підготовки. Це стосуватиметься всіх видів Збройних сил України.

«Основне завдання військової реформи полягає у приведенні у відповідність чисельності особового складу бойових і не бойових частин: сьогодні 70 тисяч українських військовослужбовців проходять службу в бойових частинах і 112 тисяч - у частинах забезпечення. Така диспропорція негативно впливає на боєздатність Збройних сил. Отже, протягом наступних років кількість підрозділів забезпечення буде переглянута», - підсумував Кабаненко.

Нагадаємо, програма реформування української армії, розроблена Міноборони, передбачає у 2017 році вийти на чисельність ЗСУ у 110 тис. чоловік. Керівництво оборонного відомства заявило, що вже з поточного року армія почне переходити на контрактну форму комплектування.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

612