У Кабінеті Міністрів наголошують, що Регламент засідань уряду ніхто не має права порушувати, і саме за це і видалили із засідання народного депутата від партії «УДАР» Сергія Капліна.

Як повідомляє «Урядовий портал», засідання Кабміну проходять відповідно до Регламенту, згідно з яким, зокрема, і народні депутати можуть брати в них участь.

Так, «питання участі народних депутатів України у засіданні Кабінету Міністрів вирішується за погодженням з прем'єр-міністром на підставі повідомлення за особистим підписом народного депутата України або голови депутатської фракції, групи, яке надійшло до дня проведення засідання (але не пізніше, ніж за 24 години до його проведення)», - зазначають в уряді.

Ці та інші вимоги не носять заборонний характер, а покликані впорядкувати співпрацю урядовців з парламентарями під час засідань уряду, зробити його більш ефективним, зазначають у Кабміні.

Відповідно до Регламенту, «якщо у члена Кабінету Міністрів, іншого учасника засідання за результатами вивчення поданих для розгляду матеріалів виникли принципові зауваження і пропозиції до проекту акта, вони подаються у письмовій формі членам Кабінету Міністрів та іншим учасникам засідання під час обговорення».

«На жаль, один з народних депутатів вдався до порушення Регламенту. Незважаючи на встановлені норми, він в обурливій формі намагався перешкодити розгляду питань порядку денного. І це в той час, як слухалася доповідь про надзвичайну ситуацію в Україні, пов'язану з негодою. Замість сприяння конструктивній роботі, розгляду зазначеного питання і прийняття урядом необхідних рішень, парламентарій намагався використовувати "гарячу" тему для самопіару. Жодних конструктивних пропозицій не прозвучало. Глава уряду був змушений вжити заходів для відновлення порядку на засіданні», - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що це «не перша спроба народних депутатів зірвати засідання уряду виключно з метою популістських заяв», і Кабінет Міністрів рішуче засуджує такі спроби і запевняє, що вони не досягнуть мети.
«Уряд працюватиме стабільно, відповідно до законодавства та Регламенту», - підкреслюється в повідомленні.

Уряд закликає парламентаріїв займатися законотворчістю і зазначає, що завжди виступає за ефективне співробітництво з Верховною Радою України, але така взаємодія «повинна носити конструктивний характер, сприяти консолідації зусиль усіх гілок влади для поліпшення життя людей».

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні, 27 березня, прем'єр-міністр Микола Азаров наказав охороні вивести із залу засідань уряду народного депутата Капліна.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

314