Україна посідає четверте місце в світі за кількістю сертифікованих IT-фахівців після США, Індії та Росії, йдеться у щорічному звіті Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації України з посиланням на дослідження Exploring Ukraine IT Outsourcing Industry 2012.

При цьому 40% IT-фахівців працюють у Києві, 19% - у Харкові, 16% - у Львові, 7% - в Дніпропетровську і 4% - в Одесі.

Щороку українські вузи випускають близько 16 тис. фахівців у сфері IT.

Вакансія розробника програмного забезпечення, згідно з даними кадрового порталу hh.ua, є найбільш затребуваною не тільки в IТ-секторі, але й на ринку праці в цілому, наголошується в звіті НКРСІ. Всього ж на даному порталі у 2012 році було зареєстровано понад 15 тис. вакансій у розділі «Інформаційні технології / Інтернет / Телеком», передає «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Микола Азаров у лютому доручив міністру освіти і науки, молоді та спорту Дмитру Табачнику забезпечити збільшення держзамовлення на навчання фахівців для IT-галузі в вузах.

За словами прем'єра, збільшення держзамовлення пов'язано з тим, що у 2015 році завдяки держпідтримці IT-галузі їй знадобиться близько 100 тис. кваліфікованих фахівців.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано законопроект, який дозволить легалізувати прибуток українських IT-компаній.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

319