Представники Росії, Бразилії, Китаю, Індії та ПАР підписали декларацію про створення Ділової ради БРІКС, покликаної реалізувати багатосторонні інвестиційні проекти.

Також за підсумками саміту міжнародної організації було підписано багатосторонню угоду про співфінансування співробітництва у сфері «зеленої економіки», а також багатосторонню угоду про співфінансування інфраструктурних проектів в Африці.

Крім того, лідери країн БРІКС доручили міністерствам фінансів і керуючим центральних банків розпочати роботу над створенням самокерованого валютного резерву в розмірі $100 млрд.

У декларації, прийнятій за підсумками саміту, зазначено, що «укладання угоди про створення самоврядного валютного резерву надаватиме позитивний ефект як запобіжний захід, допоможе країнам БРІКС запобігти браку короткострокової ліквідності, надати взаємну підтримку і зміцнить фінансову стабільність», передає «Інтерфакс-Україна».

Представники країн БРІКС переконані, що створення подібної глобальної фінансової «страхувальної сітки» доповнить вже існуючі міжнародні механізми фінансового захисту.

Учасники саміту доручили також главам мінфінів і керуючим центральних банків почати роботу над угодою про створення нового Банку розвитку.

Хід роботи над обома ініціативами лідери БРІКСу оцінять вже на наступній зустрічі у вересні нинішнього року.

Нагадаємо, міністри фінансів країн БРІКС (Бразилії, Росії, Індії, Китаю, ПАР) збираються обговорити створення банку розвитку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

288