Міністерство економічного розвитку і торгівлі створило спеціальну робочу групу, яка займеться поліпшенням інвестиційного клімату в країні. Для розробки відповідної програми будуть залучені фахівці Всесвітнього банку, а також міжнародної аудиторської компанії PriceaterhouseCoopers.

Реалізація такої програми дасть можливість Україні увійти до сотні міжнародного рейтингу Doing Business за простотою ведення бізнесу, заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов.

«Створена спеціальна робоча група, яка займатиметься виключно програмою Doing Business. Вже приїхали представники Всесвітнього банку, які будуть проводити моніторинг», - цитує «РБК-Україна» Прасолова.

Він зазначив, що програма дерегуляції, яка допоможе Україні увійти до сотні міжнародного рейтингу Doing Business, вже практично відпрацьована і скоро буде винесена на розгляд спеціальної робочої групи.

«Ті заходи, які ми зараз фактично вже відпрацювали, дадуть можливість нам реально поліпшити інвестиційний та бізнес-клімат. І Україна увійде до сотні країн, де легко вести бізнес. У кожному міністерстві є замміністра, який відповідає за даний напрям», - сказав міністр.

Він також уточнив, що програма дерегуляції містить 10 ключових напрямів, які допоможуть поліпшити позиції України в рейтингу Doing Business.

Міжнародний рейтинг легкості ведення бізнесу - «Doing Business» - щорічно складається експертами Міжнародної фінансової корпорації Всесвітнього банку.

Вважається, що цей рейтинг - ключовий індикатор бізнес-клімату в тій чи іншій країні. За підсумками 2012 р. Україна зайняла 152 місце, у 2013 р. - 137 місце. Президент Віктор Янукович поставив перед урядом завдання, щоб країна увійшла до першої сотні цього рейтингу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182