Стихійне лихо несподівано принесло користь Києву: в Кабміні, нарешті, прислухалися до пропозицій, які вже не перший рік озвучує міська влада, вважають експерти.

Так, керівник Інституту медіа-моделювання та політико-економічного аналізу «Перспектива» Євген Черненко, коментуючи пропозиції Олександра Попова, висловлені під час вчорашньої розширеної колегії КМДА, і сьогоднішню реакцію уряду на ініціативи керівника Києва, зазначив, що «пропозиції старі, реакція, на щастя для киян, нова».

«По суті нічого нового вчора Олександр Попов не сказав. Що місту потрібні паркування і логістичні центри на кордонах столиці, Попов каже вже не перший рік. Це виписано в Стратегії розвитку Києва. Те ж саме можна сказати про прискорений розвиток метрополітену - у Попова розвиток метро - ідефікс. Питання про муніципальну міліцію було винесено на міський референдум з ініціативи того ж Попова. І так далі. Питання в тому, що прислухатися до київської влади стали тільки зараз, коли по місту вдарила стихія», - сказав Черненко.

На його думку, тільки зараз уряд звернув уваги на ті ініціативи міської влади, допомогти в реалізації яких потрібно було вчора. «По суті, в середу Азаров підняв на засіданні уряду ті питання, про які Попов буквально кричав торік, позаторік. Але тоді нікому це не було цікаво», - сказав Черненко.

Політолог також вважає, що відповідальність за події в Києві повинна взяти на себе й опозиція. «Опозиція, у якої сьогодні в Києві десять народних депутатів, не повинна знімати з себе відповідальності. Якщо мета її роботи - критика заради критики, тоді треба чесно вийти і розповісти, що ми не підтримували Попова в питаннях бюджету, і в тому числі тому місту сьогодні не вистачає снігоприбиральної техніки. Ми не підтримували референдум Попова, і тепер прибирати припарковані авто, які заважають розчистити вулиці, нікому», - зазначив експерт.

На його думку, шляхи вирішення існуючих в столиці проблем, запропоновані міською владою, є оптимальними, і це повинні визнати і уряд, і політики. «Інше питання, вистачить у них політичної волі підтримати міську владу чи ж кияни і надалі будуть залишатися один на один зі своїми проблемами», - уклав експерт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

183