Україна сподівається, що Міжнародний валютний фонд надасть країні фінансову допомогу за програмою stand-by. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов.

«Настрій у команди Кабміну хороший, у НБУ також. Ми дуже активно працюємо, ми вкрай зацікавлені в отриманні цих грошей. У тому числі ми зацікавлені в рефінансуванні тих кредитів, які були отримані раніше», - сказав він, коментуючи прибуття в Україну місії МВФ.

За його словами, подробиці роботи Місії в Україні поки називати рано.

«Вони буквально пару годин тому почали зустрічі. Вони будуть зустрічатися з нашим Міністерством, Міністерством фінансів, НБУ, Міністерством палива та енергетики, і, звичайно, з прем'єр-міністром і віце-прем'єрами. У нас є всі підстави і розрахунки для того, щоб допомога за програмою stand-by Україні була виділена», - сказав міністр.

Як раніше повідомляв ForUm, в Україні в кінці січня 2013 р. працювала місія МВФ, яка обговорювала можливість виділення країні нового кредиту stand-by. За словами Арбузова, Київ розраховує отримати від фонду $10 млрд, що дозволить йому, зокрема, полегшити виплати за попередніми кредитами МВФ, розмір яких тільки в цьому році становить близько $6 млрд.

Місія МВФ планує провести переговори з владою України в період з 27 березня по 10 квітня 2013 року.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

152