Україна увійде в першу сотню світового рейтингу Doing Business. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов.

«Ми виконали завдання Президента. До роботи залучена велика міжнародна компанія PricewaterhouseCoopers. Створена спеціальна робоча група, яка займатиметься виключно програмою Doing Business. При тому, як ви знаєте, Мінекономрозвитку і я як міністр відповідаємо за напрям щодо дерегуляції розвитку підприємництва», - сказав він.

Він нагадав, що на сьогоднішній день Україна займає в цьому рейтингу 137 позицію. «Вже приїхали представники Всесвітнього банку, вони проводитимуть моніторинг», - сказав Прасолов і додав, що дії, які проводяться урядом і міністерством, дозволять істотно поліпшити інвестиційний клімат в Україні, а також зручність ведення бізнесу», - підкреслив міністр.

За його словами, відпрацьовуються 10 напрямів, але вони будуть озвучені після ретельного відпрацювання. «Я не буду забігати наперед. Не кажи гоп, поки не перескочиш. Давайте ми їх затвердимо», - заявив Прасолов.

Як раніше повідомляв ForUm, перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов заявив, що Україна буде спрощувати умови ведення бізнесу, зокрема для того, щоб підвищити свій рейтинг у Doing Business.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

180