Україна працює над виконанням зобов'язань перед Радою Європи і налаштована на подальшу реалізацію Плану дій до 2014 року. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час зустрічі з головою Парламентської асамблеї Ради Європи Жан-Клодом Міньоном, повідомили ForUm'у в прес-службі Глави держави.
 
«Ми налаштовані на виконання Плану дій, який напрацьований спільно Україною та Радою Європи до 2014 року... Сподіваюся, що ми як партнери будемо разом моніторити цю роботу і, безумовно, досягати своєчасного виконання», - сказав Янукович, зазначивши, що це питання перебуває під його особистим контролем.
 

Одним з важливих кроків, які останнім часом зробила Україна в цьому напрямку, зокрема, у вдосконаленні демократичних інститутів, він назвав ухвалення та набрання чинності нового Кримінального процесуального кодексу. Зараз йде робота над його імплементацією, зазначив Президент.

Янукович також привітав голову ПАРЄ з переобранням на посаду на початку поточного року.

Міньон, у свою чергу, зазначив, що Парламентська асамблея Ради Європи налаштована на партнерську співпрацю з Україною як в частині виконання Плану дій до 2014 року, так і щодо зобов'язань нашої держави перед ПАРЄ в цілому.

«Наша роль полягає в тому, щоб ми допомагали один одному. Я хотів би сказати, що як у вас є зобов'язання перед Радою Європи, так і у нас є зобов'язання щодо кожної країни-члена Ради Європи», - підкреслив він.

Голова ПАРЄ позитивно оцінив дії, вжиті Україною «на шляху просування до демократії». Разом з тим, він висловив розуміння того, що для реалізації всіх поставлених перед нашою державою завдань ще потрібен час. «Ми повністю розуміємо, що потрібно достатньо часу для того, щоб ви змогли цілком відповідати тим вимогам і реалізувати ті зобов'язання, які свого часу взяли», - зазначив Міньон.

Як повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Кабінет Міністрів у своїй діяльності максимально враховує рекомендації Парламентської асамблеї Ради Європи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

338