Уряду, швидше за все, вдасться відновити співпрацю з Міжнародним валютним фондом, що дозволить безболісно здійснити виплати за зовнішніми боргами. Такий прогноз міститься в макроекономічному огляді інвестиційної компанії «Concorde Capital».

«У нашому базовому сценарії ми беремо за основу припущення про те, що до травня програма stand-by буде відновлена, або хоча б прозвучить обнадійливий сигнал від Фонду про можливу співпрацю», - сказано в аналітичному огляді.

Аналітики «Concorde Capital» також вважають, що уряд і Національний банк і в нинішньому році будуть дотримуватися політики стабільного курсу гривні, не допускаючи різких курсових перепадів, повідомляє «УНІАН».

Нагадаємо, 27 березня до Києва прибула місія МВФ для обговорення нової програми співпраці. Раніше представники МВФ позитивно оцінили реалізовані урядом реформи, які були проведені в рамках попередньої програми співпраці. Представники українського уряду раніше заявляли, що необхідний обсяг фінансування з боку МВФ складає близько $15 млрд.

Основними вимогами МВФ є вільне курсоутворення, а також підвищення цін на газ для населення до економічно обґрунтованого рівня. Україна вже майже два роки обходиться без фінансування з боку МВФ. У той же час більшість експертів вважають, що навіть без кредитів МВФ країна зможе задовольнити свої потреби в зовнішньому фінансуванні за рахунок розміщення єврооблігацій, а також завдяки пожвавленню експорту, яке очікується в другому півріччі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

174