Надзвичайна ситуація із заторами на дорогах столиці, які були викликані аномальним снігопадом, наочно продемонструвала неефективність існуючої системи вирішення дорожніх проблем. Для оперативного реагування на подібні НП столиці необхідна комунальна служба, уповноважена забезпечувати порядок на дорогах. Про це заявив на розширеному засіданні колегії КМДА голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

«Існуюча система контролю за ситуацією на дорогах і реагування на надзвичайні ситуації продемонструвала свою неефективність. Тому я знову піднімаю питання про необхідність створення муніципальної міліції. Ми будемо звертатися до уряду з проханням надати міській владі право створювати муніципальні підрозділи дорожньої патрульної служби, які відповідатимуть за дотриманням правил паркування та інші питання регулювання дорожнього руху. Зокрема, за обмеження в'їзду в разі потреби», - заявив Попов.

Крім того, голова КМДА звернувся до органів центральної влади з пропозицією внести зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення, що передбачають посилення відповідальності за порушення правил паркування автомобілів і вирішують роботу евакуаторів. Недолік таких заходів став особливо очевидним у надзвичайній ситуації, що склалася на дорогах Києва у зв'язку з рясним снігопадом.

Нагадаємо, згідно з попередніми висновками міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, масові порушення правил паркування і безвідповідальність водіїв стали однією з причин масових заторів на дорогах Києва під час снігопаду та серйозною перешкодою для ефективної роботи снігоприбиральної техніки.

Як повідомляв ForUm, протягом доби працівники КК «Київавтодор» вивезли з Києва 21 тис. тонн снігу.

Нагадаємо, в Київській міській державній адміністрації прогнозують, що затори на дорогах столиці триватимуть ще два-три дні.

У Києві оголошено надзвичайну ситуацію через аномальний снігопад.

Транспортний колапс у Києві під час снігопаду був неминучий, заявив керівник Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

133