Президент Грузії Михайло Саакашвілі підписав поправки до Конституції про обмеження права глави держави одноосібно призначати кабінет міністрів у разі розпуску парламенту, заявив голова законодавчого органу Давид Усупашвілі.

«Сьогодні президент Грузії підписав поправки до Конституції, і сьогодні ж вони будуть опубліковані та набудуть чинності», - заявив Усупашвілі.

Згідно з поправками, президент не зможе після розпуску парламенту, який тричі висловить недовіру представленому главою держави уряду, призначити цей кабінет міністрів.

При цьому буде збережений колишній кабінет міністрів на чолі з прем'єром, який раніше був відправлений у відставку. Зміни передбачають також заборону на розпуск парламенту «з травня місяця перед президентськими виборами до інавгурації новообраного глави держави», передає «Новости-Грузия».

«Це означає, що у президента Грузії більше не буде спокуси використати своє право на розпуск парламенту, і парламент зможе працювати спокійно», - зазначив Усупашвілі.

При цьому він підкреслив, що після набуття чинності поправок у Грузії «ніхто не зможе змінити ту владу і той уряд, якому довіряє народ, без проведення виборів».

Нагадаємо, поправки до Конституції були затверджені парламентом 25 березня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172