Україна і Російська Федерація продовжують переговори з питання делімітації морських просторів і Керченської протоки, повідомив посол України в РФ Володимир Єльченко.

«Питання розмежування Азовського і Чорного морів, а також Керченської протоки залишається одним із актуальних у переговорному процесі з російською стороною. Хотів би зазначити, що українська сторона зайняла активну позицію щодо необхідності якнайшвидшого завершення договірно-правового оформлення кордонів з РФ», - зауважив дипломат.

Він запевнив, що розмежування суміжних морських просторів розглядається Україною як пріоритетне завдання.

«У той же час, зрозуміло, що у рамках переговорного процесу сторони намагаються досягти найбільш прийнятних для себе умов. Підписання у липні минулого року спільної заяви президентів України і РФ з питань делімітації морських просторів в Азовському і Чорному морях, а також Керченської протоки додало позитивного імпульсу переговорному процесу з цієї проблематики», - підкреслив Єльченко.

За його словами, сторони домовилися підписати двосторонню угоду, яка б остаточно врегулювала це питання. «На даний момент залишається узгодити можливі варіанти розмежування, в першу чергу, Керченської протоки», - повідомив український дипломат, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

При цьому він нагадав, що розмежування Азовського і Чорного морів, а також Керченської протоки безпосередньо стосується територіальних питань і є дуже чутливим питанням для української держави. «На сьогоднішній день переговорний процес з цієї проблематики триває, сторони крок за кроком продовжують пошук компромісних рішень з метою зближення своїх позицій», - підсумував посол.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович сподівається на успішне завершення переговорів з Росією про делімітацію кордону в Азовському морі та Керченській протоці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

390