Повінь в Україні не буде катастрофічною. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських заявив на брифінгу у Кабміні.

За його словами, найскладнішими регіонами у питанні повені є Волинська, Львівська, Закарпатська, Тернопільська області.

Також він підкреслив, що, зважаючи на значні запаси снігу у Києві та Київській області, підвищується ймовірність підтоплення у низинних територіях міста, але при збалансованому регулюванні рівня води у Дніпровському каскаді ці території будуть захищені.

Він також вважає проблемою застарілі системи зливових стоків та каналізацій у великих містах. Однак чиновник зазначив, що у Києві у цьому питанні ситуація не така критична, як в Одесі.

Болотських також поінформував про створення вільного об'єму води у піковий період проходження весняних вод і сходження криги.

Крім того, він повідомив, що Україна співпрацює з Росією і Білоруссю з питання роботи водосховищ у період танення снігів.

Глава ДержНС також повідомив, що ситуація на ЧАЕС штатна і негода не принесла жодних проблем, а рівень радіації у нормі.

Нагадаємо, раніше Болотських заявив, що у результаті танення снігу підтоплення територій можливі в 11 областях України та у місті Києві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

371