Прем'єр-міністр України Микола Азаров назвав регіони, у яких склалася загрозлива ситуація щодо пропуску води, і поставив завдання, щоб підготовкою до повені займалися люди відповідальні та здатні енергійно виправити стан справ. Про це повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

За його словами, у Хмельницькій області не мають балансоутримувачів 1682 гідроспоруди. Крім того, на території області розташоване 51 водосховище і 2570 ставків, що становлять загрозу підтоплення або затоплення територій, населених пунктів і сільгоспугідь, розташованих уздовж їх водоплину. «Я запитую: чим займається і куди дивиться заступник голови обласної адміністрації, який відповідає за цю ділянку роботи?» - поцікавився Азаров.

Він додав, що загрозлива ситуація склалася у Вижницькому, Кіцманському, Новоселицькому районах Чернівецької області. «Власники ставків не стежать за рівнями води та не проводять поступове скидання води, що може призвести до переливу або руйнування захисних дамб. А влада у цих районах тільки спостерігає і чекає, коли кликати рятувальників?» - підкреслив прем'єр-міністр.

Крім того, як зазначив Азаров, у межах Києва, Полтави, Черкас через замулення дна і захаращення сміттям утворюється штучний підпір, що не дозволяє забезпечити у повному обсязі відведенню поверхневих вод з вулиць і доріг міста.

Прем'єр-міністр підкреслив, що Житомирська, Закарпатська, Одеська, Тернопільська, Хмельницька області не готові до пропуску паводку.

«Вимагаю сьогодні ж підготувати кадрові висновки щодо відповідальних керівників названих регіонів і забезпечити, щоб зараз напрямком підготовки до повені займалися люди відповідальні та здатні енергійно виправити стан справ», - поставив завдання Азаров.

Нагадаємо, раніше директор департаменту управління рятувальними силами ДержНС Микола Чечоткін виключив можливість підтоплень у Києві під час весняного водопілля.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

534