Прем'єр-міністр України Микола Азаров вимагає, щоб усі відомства забезпечили належну підготовку до танення снігу після стихії. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив у ході засідання Кабінету міністрів у середу.

«Сьогодні очевидно, що стихія, яка принесла небачену масу снігу, висуває особливі умови до підготовки до повені. Сніг скоро почне танути. Це загроза великої повені і можливого затоплення населених пунктів, і її потрібно завчасно мінімізувати», - зазначив прем'єр.

Він зажадав, щоб урядовий і регіональні оперативні штаби продовжили роботу, поки вода не зійде.

Зараз же, за словами Азарова, потрібно сконцентруватися на вивезенні снігу із населених пунктів і підготуватися до заходів щодо їхнього захисту від підтоплень, тобто сконцентрувати у небезпечних місцях матеріали для створення водозахисних бар'єрів, створити запаси продовольства і медикаментів, підготувати рятувальну та аварійну техніку і паливо, а також відправити у райони ризику сили з інших регіонів.

«Рахунок йде на години. Повінь ми повинні зустріти з готовими регламентами дій всіх служб, адекватними реальній ситуації. Водозливи та дренажні системи до 5 квітня повинні бути повністю очищені від усього, що може перешкодити сходженню води. Місця, які може підтопити вода, мають бути максимально захищені», - розпорядився прем'єр.

Він доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості, Міністерству регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, Державному водному агентству забезпечити безперебійну роботу аварійно-захисних комплексів і експлуатаційну надійність гідроспоруд і насосних станцій.

Нагадаємо, раніше директор департаменту управління рятувальними силами ДержНС Микола Чечоткін виключив можливість підтоплень у Києві під час весняного водопілля.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253