Хустський міжрайонний прокурор подав клопотання до районного суду про дозвіл на затримання підсудного Павла Нагірного з метою його примусового приводу для участі в судовому засіданні. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Також прокурор доручив органам внутрішніх справ встановити місцезнаходження Нагорного та забезпечити його примусовий привід на судове засідання, яке відбудеться 28 березня.

Раніше Хустська міжрайонна прокуратура направила запити в усі лікувальні установи про можливе проходження лікування в них даної особи.

«До того ж, вже направлені відомості про Нагірного у Держприкордонслужбу для запобігання його виїзду закордон», - відзначили в прокуратурі.

25 березня 2013 року відбулося підготовче судове засідання у кримінальному провадженні у справі Павла Нагірного, якому оголошено підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ст.286 ч.3 КК України (порушення Правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили загибель кількох осіб, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років ).

Перед судовим засіданням захисники обвинуваченого заявили клопотання щодо проведення судового розгляду за відсутності Нагорного, яке суд задовольнив.

Як повідомляв ForUm, 19 листопада 2012 року на об'їзній дорозі біля закарпатського райцентру Хуст сталося ДТП, під час якого тодішній керівник Хустського філії «Закарпатгазу» Павло Нагірний на своєму позашляховику виїхав на зустрічну смугу і протаранив легковий автомобіль, у якому їхала жінка і троє неповнолітніх дітей. Внаслідок ДТП 32-річна жінка та її 7-річна донька загинули, ще двоє дітей - 9-ти і 12-ти років - з травмами різного ступеня тяжкості опинилися в лікарні.

24 листопада слідчий-суддя Хустського районного суду задовольнив клопотання слідчого РВ МВС у Закарпатській області за погодженням прокурора і виніс рішення про обрання відносно підозрюваного Нагорного запобіжного заходу - утримання під вартою строком на два місяці.

14 березня 2013 року у прес-службі УМВС України в Закарпатській області повідомили, що слідство остаточно з'ясувало - Нагірний під час ДТП за кермом був у нетверезому стані.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

289