Олександр Мазурчак, який вчора подав у відставку з посади першого заступника голови КМДА, заявив, що взагалі йде з державної служби. Про це він сказав в інтерв'ю журналістам, відповідаючи на запитання про його подальші плани.

«Я йду у відставку як державний службовець і йду з державної служби. Я ще не знаю, де я буду працювати і що буду робити. Але спочатку я відісплюся, тому що чотири доби я не спав. А далі, думаю, що прийму якесь рішення для себе. Такого рівня підготовки, як у мене, з таким досвідом роботи, який є у мене, не так багато людей», - сказав Мазурчак.

Пояснюючи причини відставки, він сказав, що перед ним було поставлене ​​ «завдання, про яке говорять: «місія нездійсненна».

«Коли ти не можеш зробити, коли це вище твоїх сил. Через те, що комісія, очолювана мною, своєчасно не прийняла декілька рішень. І я вважаю, що повинен бути вимогливим до себе, так само, як і до своїх підлеглих, тому я прийняв для себе таке рішення», - зауважив Мазурчак.

За його словами, для того, щоб у такий короткий період вивезти сніг і прибрати всі вулиці, у Києва просто недостатньо насамперед ресурсів як людських, так і технічних, повідомляє «УНІАН».

«У нас немає такої кількості техніки, щоб можна було зробити адекватне вивезення снігу. По всіх містах Європи та Америки вивезення снігу неможливе за такий короткий період», - заявив він.

У той же час Мазурчак зазначив, що йому «не соромно ні за один день, проведений на цій посаді. Я працював чесно перед киянами і зробив усе, що міг».

На запитання, що він думає про звільнення керівника «Київавтодору» і начальника Управління з надзвичайних ситуацій КМДА, Мазурчак відповів: «Я вважаю, що Георгій Глінський - один із кращих професіоналів, які є у дорожній службі. Але є ситуації, коли не все людина зробила, і якщо є якісь недоліки чи промахи, то потрібно за них відповідати. Такі люди, як Глінський, не залишаться без роботи. Він знайде собі роботу і буде працювати на благо киян і зробить ще багато».

На його переконання, Віталій Пшеничний також зможе з його досвідом знайти собі нормальну роботу, але більш спокійну, враховуючи, що він «людина у віці».

«І незалежно від того, що я звільнений, я не відмовлюся від тих рисей, якими буду опікуватися у Київському зоопарку», - запевнив Мазурчак (Мазурчак взяв шефство над рисями, які живуть в зоопарку, підтримавши програму спонсорської підтримки тварин).

Як раніше повідомляв ForUm, голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов прийняв відставку свого першого заступника Олександра Мазурчака, а також звільнив начальника управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Віталія Пшеничного і главу комунальної корпорації «Київавтодор» Георгія Глінського.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

584