Після ліквідації наслідків стихії буде прийнято низку кадрових рішень. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

Він підкреслив, що стихія оголила проблемні місця у столиці.

За словами прем'єра, такої маси снігу, як у Києві, не було в жодному мегаполісі Європи, і кілька днів недостатньо для ліквідації всіх наслідків негоди.

«На жаль, не всі продемонстрували професійність і відповідальність, тому кадрові рішення стосовно деяких керівників міського господарства обгрунтовані і справедливі, а після завершення ліквідації наслідків стихії ми вимогливо розглянемо питання про відповідальність й інших осіб», - підкреслив глава уряду.

У той же час він у черговий раз подякував рятувальникам, шляховикам, комунальникам, військовим, співробітникам МВС, залізничникам, енергетикам, медикам і добровольцям за організоване протистояння стихії.

Як раніше повідомляв ForUm, голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов прийняв відставку свого першого заступника Олександра Мазурчака, а також звільнив начальника управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Віталія Пшеничного і главу комунальної корпорації «Київавтодор» Георгія Глінського.

Попов визнав, що у ситуації з ліквідацією наслідків снігопадів у столиці були допущені деякі помилки.

Нагадаємо, у суботу, 23 березня, у Києві була оголошена надзвичайна ситуація через аномальний снігопад.

Втім, транспортний колапс у Києві під час снігопаду був неминучий, заявив сьогодні керівник Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських.

Тим часом прем'єр-міністр України Микола Азаров оцінив боротьбу зі стихією у Києві на три бали.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162