Уже п'яту добу жителі Оболоні самостійно борються з природним катаклізмом, який буквально паралізував один із найбільших районів столиці, адже районна влада залишається осторонь і не докладає жодних зусиль для подолання наслідків стихійного лиха.

Оболонці самостійно розчищали дороги і тротуари від снігу. Навіть лікарі Центральної районної поліклініки №1 були змушені самостійно відкопували будівлю поліклініки, так і не дочекавшись допомоги районних комунальників.

Через відсутність ефективної роботи відповідних служб район фактично залишився відрізаний від решти міста. Тому у магазинах почалися перебої з багатьма продуктами харчування, включаючи хліб і крупи. Серед людей почалася паніка.

Істотно ускладнювали пересування пішоходів та прибирання снігу численні МАФи, за якими Оболонь займає перше місце у столиці. Снігові завали і кіоски майже перерізали підступи до станцій метрополітену та підземних переходів, повідомляє «Bagnet.org».

Тим часом Адміністрація Оболонського району на чолі з Василем Антоновим тільки на 4-й день катастрофи змогла створити штаб з ліквідації надзвичайних ситуацій у зимовий період 2012-2013 рр.

Нагадаємо, коли сніг почне танути, існує загроза затоплення низинних районів столиці: Оболонь, Поділ, Позняки і Троєщина. Міська влада запевнила, що повінь столиці не загрожує, але перші підтоплення у Києві вже розпочалися. Була підтоплена проїзна частина Московського проспекту поруч зі станцією метро «Петрівка» та проспект 40-річчя жовтня у Голосіївському районі.

26 березня голова КМДА Олександр Попов поклав відповідальність за ситуацію у столиці на директора Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Сергія Садового.

Тоді ж були звільнені з посад заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, начальник управління з надзвичайних ситуацій КМДА Віталій Пшеничний і голова «Київавтодору» Георгій Глінський.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

164