Кабінет Міністрів України у своїй діяльності максимально враховує рекомендації Парламентської асамблеї Ради Європи. Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров на зустрічі з президентом ПАРЄ Жан-Клодом Міньйоном, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Уряд у своїй роботі максимально враховує рекомендації ПАРЄ», - сказав Азаров.

 
 
Він нагадав, що 4 березня уряд прийняв План заходів щодо вдосконалення виборчого законодавства, і зараз над ним працюють провідні вітчизняні фахівці. Проводитися і консультації з представниками ПАРЄ і Венеціанської комісії.

Прем'єр-міністр також запевнив, що уряд врахує рекомендації ПАРЄ і GRECO щодо заходів протидії корупції.

За словами Азарова, в Україні продовжується робота з реформування системи правосуддя і кримінальної юстиції. Зокрема, завдяки прийняттю нового Кримінального процесуального кодексу, значно зменшилася кількість підозрюваних, які утримуються під вартою.

Крім того, уряд розробляє концепцію реформування правоохоронних органів.

«Зараз ведуться роботи з удосконалення законодавства про роль Вищої ради юстиції та зміни порядку добору суддів та проект концепції реформування правоохоронних органів. У результаті цієї реформи міліція стане цивільним відомством», - сказав Азаров.

Він подякував експертам ПАРЄ за участь у діалозі Україна-ЄС щодо реформування системи правосуддя.

У свою чергу, Жан-Клод Міньйон зазначив, що ПАРЄ позитивно сприймає реформи, які відбуваються в Україні, зокрема, у сфері виборчого законодавства та кримінально-процесуальної системи.

«Ми надзвичайно уважно і позитивно сприймаємо всі ті реформи і плани, пов'язані з виборчою та кримінально-процесуальною системами», - сказав він.

Президент ПАРЄ додав, що незабаром Україну відвідає Моніторингова група Ради Європи, і він не сумнівається, що український уряд зробить все можливе для сприяння у роботі місії в Україні.

Як повідомляв ForUm, спостережна місія ПАРЄ вважає, що парламентська кампанія в Україні супроводжувалася недостатнім рівнем змагальності.

Постійний представник України при Раді Європи Микола Точицький заявив, що для Києва корисні висновки постійного комітету ПАРЄ з приводу минулих парламентських виборів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202