Для забезпечення безпеки карткових рахунків потрібно користуватися банківським сервісом щодо захисту прав клієнта. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході дискусії на тему: «Банківський бізнес у 2013 році: на чому будуть заробляти банки і як це вплине на їхніх клієнтів?» заявив колишній керівник групи радників Національного банку Віктор Лисицький.

За його словами, смс-сповіщення про банківську транзакцію по картковому рахунку знижує ймовірність того, що людину обкрадуть шахраї. «Клієнтові треба уважно вивчати, що пропонують банки стосовно захисту прав клієнта, захисту розрахунків з безпеки проведених операцій. Цих засобів дуже багато», - сказав він.

Він також визнав, що для обов'язкового введення безготівкових розрахунків існують перешкоди, зокрема, поганий зв'язок між бездротовими платіжними терміналами. «Нам треба розвивати засоби зв'язку в обов'язковому порядку», - вважає він.

Лисицький висловив упевненість, що введення постанови НБУ про обмеження готівкових розрахунків стане пресом для шахраїв і тіньової економіки. «Скорочення тіньової економіки – це державне завдання», - зазначив експерт.

Разом з тим, на його думку, дозволену суму готівкових розрахунків у розмірі 150 тис. грн потрібно знижувати.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215