Глава МЗС України Леонід Кожара не вважає, що Україна повинна робити вибір між Росією і Євросоюзом.

«Думка про те, що Україна, подібно до героя із казки, перебуває на роздоріжжі двох доріг, на мій погляд, глибоко помилкова. Хоча, на жаль, вона досить поширена», - сказав він в інтерв'ю «Российской газете», яке буде опубліковане в середу.

«У чому полягає сенс вибору? Ця дія передбачає наявність протиставлень», - зазначив міністр. Однак, за його словами, «Росія і Європейський союз такими не є».

«І те, що вони географічно розташовані по різні боки України, їх також такими не робить. Навпаки, саме у відмінності і різноманітності полягає їхня привабливість для України», - сказав Кожара, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Він підкреслив, що Росія є найближчим сусідом і найважливішим стратегічним партнером України. «Всебічний розвиток взаємовигідних відносин з нею є зовнішньополітичним пріоритетом для України», - зазначив Кожара.

«У свою чергу, - продовжив він, - Європейський союз – це не просто об'єднання країн за географічною ознакою». «Перш за все, це втілення ідеї об'єднаної Європи, з високими стандартами життя, загальновизнаними демократичними і людськими цінностями, без розділових ліній. На досягнення саме такої мети направлений стратегічний курс України», - зазначив глава українського МЗС.

За його словами, «у даному разі варто говорити не стільки про вибір, скільки про пошук взаємодоповнюваності». «Реалізовуючи свої євроінтеграційні прагнення і розвиваючи тісне партнерство з Росією, Україна тим самим зближує між собою обидві ці сторони», - вважає Кожара.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Леонід Кожара переконаний, що українська влада зможе виконати умови для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом на саміті «Східного партнерства» у листопаді цього року, і сподівається, що ЄС прийме «політичне рішення» про підписання цього документа.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

290