До 2015 року Внутрішні війська МВС України повністю перейдуть на контрактну основу. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході урочистостей з нагоди святкування 21-ї річниці з дня створення Внутрішніх військ заявив командувач Внутрішніх військ МВС України, генерал-лейтенант Станіслав Шуляк.

«Вже сьогодні строкової служби залишилося близько 30% особового складу, і у нас є можливість до 2015 року повністю перейти на контракт», - сказав він.

За його словами, потрібно, щоб люди працювали тільки на самих відповідальних місцях, все решта замінити технікою. «Завдання, яке сьогодні виконують Внутрішні війська, зменшити не можна, ми ж не можемо сказати, що, наприклад, атомну станцію ми будемо охороняти тільки на 2/3, оскільки на 1/3 не буде людей. Ми не можемо зменшити кількість службовців, оскільки охорона особливо важливих об'єктів, конвоювання засуджених, охорона громадського порядку - все це вимагає людського ресурсу», - зазначив Шуляк.

Він також заявив, що низку об'єктів буде виведено з-під охорони Внутрішніх військ України.

«Робота з реформування йде», - сказав він і додав, що стосовно підрозділів охорони правопорядку є певні складнощі при переході на контракт.

«Навантаження на військовослужбовця за контрактом має певний законодавчий бар'єр, тобто встановлено кількість робочих годин на тиждень, і ми повинні цього дотримуватися. Зараз відпрацьовується нова штатна структура, яка забезпечить необхідний рівень виконання поставлених державою завдань», - підсумував Шуляк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

460