Хорватія виконала всі умови для вступу до Європейського союзу і готова стати повноправним членом цього об'єднання 1 липня цього року.

«Єврокомісія робить висновок, що Хорватія буде готова приєднатися до Європейського Союз 1 липня 2013 року», - говориться у заключній доповіді Єврокомісії щодо підготовки Хорватії до членства у ЄС.

Таким чином, балканська країна тепер точно стане 28-м членом Євросоюзу.

Єврокомісар з розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле, оцінюючи прогрес Хорватії, зазначив, що країна «виконала відмінну роботу і готова зайняти своє місце у ЄС».

«Це справжня віха в історії Хорватії. Роки наполегливої ​​праці на шляху до ЄС нарешті увінчалися успіхом», - заявив він у Загребі 26 березня.

Фюле висловив упевненість, що незабаром і інші західнобалканські країн послідують прикладу Хорватії, передає «ИТАР-ТАСС».

У жовтні 2012 року ЄС поставив перед Хорватією цілу низку завдань, які країна повинна була виконати до передбачуваної дати вступу до Євросоюзу, зокрема, врегулювання ситуації навколо приватизації суднобудівних підприємств, продовження боротьби з корупцією і посилення прикордонної поліції, яка буде охороняти хорватські рубежі ЄС.

Жителі Хорватії проголосували за вступ країни в ЄС на всенародному референдумі в січні 2012 року. «За» тоді висловилися 66,24% тих, хто проголосував.

Серед 27 країн-членів Євросоюзу угоду про вступ Хорватії в організацію поки не ратифікували Словенія, Данія і Німеччина.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

247