Протягом січня-лютого поточного року вилов риби та інших водних біоресурсів у водоймищах України склав 20,3 тис тонн. Це вдвічі більше, ніж за відповідний період минулого року, коли було виловлено 10,4 тисячі тонн, повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

В Азовському і Чорному морях вилов риби та інших біоресурсів склав 17,9 тисячі тонн, що майже вдвічі більше, ніж у січні-лютому 2012 року. Зокрема, збільшився вилов тюльки, хамси азовської, шпрот, ставриди і атерини.

У внутрішніх водоймах було виловлено 2,4 тисячі тонн риби, у тому числі продукції аквакультури - 1,1 тисячі тонн.

У цілому з урахуванням океанічних підприємств за два місяці 2013 року вилов риби та інших водних біоресурсів підприємствами рибної галузі склав 37 тисяч тонн, що на 34,7% більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Обсяг випуску товарно-харчової рибної продукції за січень-лютий 2013 склав 29 тисяч тонн. Також збільшився випуск консервів рибних - на 27,7%, і риби замороженої - на 66%.

Нагадаємо, що раніше міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк зазначав, що Україна має поступово зменшувати залежність від імпорту риби та налагодити систему вирощування товарної риби. Також глава відомства підкреслив, що необхідно ініціювати перегляд угод на оренду внутрішніх водойм, розрахувати обов'язкове навантаження на 1 га з урахуванням усіх можливостей і допустимі обсяги вилову риби.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

333