Успішність модернізації України багато у чому залежить від дій українських правоохоронців. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході урочистих зборів з нагоди святкування 21-ї річниці з дня створення внутрішніх військ МВС заявив Президент України Віктор Янукович.

Він підкреслив, що Україна перебуває на шляху економічних реформ та подолання корупції. «Є прямий опір з боку корумпованої бюрократії», - підкреслив Глава держави.

«Антикризові дії і економічні реформи дозволили нам стабілізувати економіку, оздоровити державні фінанси та розпочати реалізацію нових соціальних ініціатив. Важливими політичними умовами незворотності курсу на модернізацію є суспільний спокій і громадський порядок, надійний захист прав громадян та стабільність ситуації в країні. Відповідальність за збереження цих умов значною мірою лежить на плечах внутрішніх військ МВС», - підкреслив Президент.

Янукович зазначив, що буде продовжена реформа сектору безпеки України з одночасною модернізацією внутрішніх військ. За його словами, правоохоронна система України має відповідати європейським стандартам.

«В умовах кардинальних світових трансформацій, наростання нестабільності для кожної країни світу зростає актуальність національної безпеки. У першу чергу маю на увазі розповсюдження транснаціональної злочинності, нелегальної міграції, тероризму. Внутрішні війська є важливим елементом сектору безпеки України», - підкреслив Президент та додав, що необхідною умовою перемоги над злочинністю є підтримка і довіра до військовослужбовців внутрішніх військ з боку громадян. «Пам'ятайте, що ви завжди поруч із людьми, і ви для них втілюєте закон і порядок», - підкреслив він.

Янукович зазначив, що у правоохоронній системі не може бути місця для корупції, непрофесійності, неповажного ставлення до громадян, нехтування законами. «Підкреслюю, від дій кожного із вас залежить те, як люди будуть ставитися до влади і як будуть сприймати курс на реформи», - заявив він.

Глава держави також додав, що важливим залишається матеріально-технічне забезпечення військових та правоохоронців, підвищення рівня їхньої підготовки. «Незважаючи на продовження економічної кризи та обмеженість бюджетного ресурсу, ми продовжуємо працювати у напрямі соціального захисту військовослужбовців, відновлення престижу їхньої професії у суспільстві», - підсумував він.

У ході церемонії Президент вручив державні нагороди військовослужбовцям та ветеранам внутрішніх військ МВС.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович привітав військовослужбовців внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ з нагоди професійного свята.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

434