Журналістка, громадянка України Анхар Кочнєва, яка втекла із полону сирійських бойовиків, не виключає, що у майбутньому може отримати сирійське громадянство. Про це Кочнєва сказала на прес-конференції у Москві.

«Наявність українського громадянства, а не російського, не особливо заважає, особливо якщо ти живеш у третій країні. Тут (у РФ. - Ред.) є, звичайно, деякі проблеми, тому що дуже багато благ недоступні. Знову ж таки, може, Сирія мені це громадянство презентує», - зазначила Кочнєва.

При цьому вона підкреслила, що не має російського паспорта. На думку журналістки, важливо не те, яке у тебе громадянство, а те, ким ти себе насправді відчуваєш.

Також вона не виключила, що у неділю повернеться до Сирії, повідомляє «УНІАН».

«Я планую повернутися, тому що я вибрала цю країну країною проживання. З якого дива я маю міняти своє позицію», - сказала Кочнєва і додала, що останнім часом ситуація в країні сильно погіршилася.

Як повідомляв ForUm, громадянка України Кочнєва була викрадена у Сирії в жовтні 2012 року бойовиками із так званої Вільної сирійської армії. Викрадачі журналістки погрожували розправитися з нею, якщо не будуть виконані їхні вимоги про викуп у розмірі $50 млн. Вже на початку 2013 року повстанці повідомили родичам викраденої, що готові знизити суму викупу до $300 тис.

11 березня родич Кочнєвої повідомив, що у цей день вона втекла і вже перебуває у Дамаску. Цю інформацію підтвердили у МЗС України.

12 березня Міністерство закордонних справ Сирії передало Кочнєву посольству України у Сирії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205