У Київській міській державній адміністрації прогнозують, що затори на дорогах столиці триватимуть ще два-три дні.

«Увечері, я думаю, теж будуть затори не менше дев'яти балів», - заявив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак на прес-конференції в агентстві «Інтерфакс-Україна».

Він закликав киян у найближчі дні не виїжджати на особистому автотранспорті та користуватися послугами громадського транспорту.

При цьому перший заступник глави КМДА заявив, що в середу рух наземного громадського автотранспорту буде відновлено на 100%. «Сьогодні (рух громадського автотранспорту - ІФ) відновлено на 90%, завтра буде на 100%», - сказав Мазурчак.

Він також пояснив, що роботу Київського метрополітену не можна зробити цілодобовою, оскільки йому необхіден час на регламентні роботи. Зокрема, необхідно також прибирати сніг на відкритій ділянці Святошинсько-Броварської лінії, інакше метро теж може зупинитися.

Мазурчак зазначив, що в даний час всі зусилля спрямовані на розширення розчищеної від снігу проїжджої частини основних магістралей та вивезення снігу з місць, в яких можливе підтоплення при швидкому таненні снігу.

Нагадаємо, сьогодні з самого ранку Київ застряг у 10-бальних заторах.

Як повідомляв ForUm, на сьогодні найголовніше - забезпечити вивезення снігу. За останні дні випала рекордна кількість опадів, місцями сніговий покрив становить більше 60 сантиметрів, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202