Опозиція використовує стихійне лихо у Києві для підвищення власного рейтингу.

Таку думку висловив почесний президент Української академії політичних наук Микола Михальченко, коментуючи заяву київської «Батьківщини» з вимогою відставки глави КМДА Олександра Попова.

«Дану заяву слід розглядати, насамперед, у контексті майбутніх виборів мера Києва. Очевидно, що сьогодні опозиція не готова до цих виборів. Крім Кличка вона не може виставити у Києві кандидата, здатного скласти конкуренцію чинному керівникові столиці Попову. Але Кличко вже налаштований на президентську кампанію 2015 року. Тому опозиція намагається тягнути з виборами. Цим пояснюються і недавні блокування парламенту. Якби не було таких дій опозиції в лютому, а потім в березні, вибори у Києві вже давно були б призначені», - сказав Михальченко.

На його думку, «нинішні заяви - не що інше, як спроби ще раз заявити про себе, а заодно і спробувати знизити рейтинг глави КМДА в умовах відсутності порівнянного щодо підтримки серед киян кандидата. Опозиція намагається витиснути максимум політичних дивідендів зі стихійного лиха в Києві. Насправді в умовах, що створилися, комунальні служби зробили все, що можна було зробити, і навіть більше. Не думаю, що хтось міг відпрацювати більш ефективно», - сказав Микола Михальченко.

Він додав, що «менш інтенсивні снігопади у Європі нинішньої зими блокували європейські столиці на кілька діб. Коли приходить таке стихійне лихо, впоратися з ним складно кому б то не було».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

111