Березневий снігопад у Києві став «великим подарунком для опозиції в умовах політичного цейтноту, пов'язаного з відсутністю рейтингового опозиційного кандидата на посаду мера столиці». Так прокоментував критику опозицією дій міської влади у період стихійного лиха політолог Кость Бондаренко.

«Опозиція сьогодні перебуває у дуже складній ситуації. Явне небажання Кличка балотуватися у мери змусило опозицію шукати інші кандидатури, які могли б виграти ці вибори. Але таких кандидатур просто немає: згідно з соцопитуваннями, ніхто із передбачуваних кандидатів від опозиції навіть близько не наближається до Попова за рейтингом. Тому об'єктивно опозиція зацікавлена ​​ відтягнути вибори у Києві, паралельно максимально працюючи на зниження рейтингу глави Київміськдержадміністрації», - сказав Бондаренко.

За його словами, критичні висловлювання в останні дні стосовно столичної влади - «політична демагогія, мета якої - зайвий раз заявити про себе і заодно знизити рейтинг Попова. Можливо, також зняти з себе відповідальність за бездіяльність при вирішенні важливих для столиці бюджетних питань».

Зокрема, як зазначив Бондаренко, «не можна стверджувати однозначно, але якщо б десять обраних киянами депутатів-мажоритарників більш активно підтримали Попова у бюджетному питанні, коли керівник столиці намагався вибити у Азарова хоч скільки-небудь прийнятний бюджет, місто мало б уже сьогодні ресурси для того, щоб більш ефективно реагувати на сформовану ситуацію. Однак вирішенню реальних проблем Києва у парламенті опозиція віддала перевагу політичним іграм», - сказав Бондаренко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

157