Міністри фінансів країн Брікс (Бразилії, Росії, Індії, Китаю, ПАР) збираються обговорити створення банку розвитку - на противагу Світовому банку (СБ) і Міжнародному валютному фонду (МВФ), повідомляє агентство Bloomberg.

При цьому президент ПАР Джейкоб Зума стверджує, що Брікс уже готові до відкриття такого закладу. На сьогоднішньому саміті в Дурбані лідери Бріксу намір обговорити не тільки його, але і питання формування міжнародних резервів. За даними Bloomberg, у розпорядженні у цього блоку перебувають резерви на суму близько $4,4 трлн.

Лідери блоку неодноразово висловлювали незгоду з політикою міжнародних фінансових організацій, таких, як СБ або МВФ. Тому експерти Goldman Sachs вказують, що банк розвитку Бріксу покликаний скласти їм конкуренцію. «Перш за все, це буде політичне досягнення. Але воно принесе економічні плоди», - стверджують вони, пише «ЛІГАБізнесІнформ» .

Нагадаємо, в 2012 році Індія пропонувала створити банк розвитку «Південь-Південь», або так званий банк Бріксу, для підтримки країн, що розвиваються.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

449