Прокуратура Харківської області спільно з відділом внутрішньої безпеки при Державній податковій службі (ДПС) в області викрили начальника одного з районних державних податкових інспекцій у хабарництві. Про це повідомляє прес-служба наглядового відомства.

«Матеріали про протиправну діяльність податківця надійшли в прокуратуру з відділу внутрішньої безпеки при ДПС в області», - повідомив начальник управління прокуратури області Олександр Бабіков.

Крім того, із заявою про вимагання в нього хабара з боку начальника податкової інспекції в прокуратуру звернувся директор товариства з обмеженою відповідальністю.

У зв'язку з цим прокуратурою області розпочато досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання хабара у великому розмірі, службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням хабара) КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що начальник податкової інспекції з серпня минулого року вимагав від директора товариства хабара в сумі 150 тис. грн за зменшення в акті перевірки діяльності ТОВ суми донарахувань.

При здійсненні контролю за сконням злочину податківець отримав у кінці лютого від директора ТОВ частину обумовленої суми - 20 тис. грн, а 22 березня - ще 100 тис. грн. Після цього він був затриманий працівниками прокуратури та відділу внутрішньої безпеки ДПС в області.

Хабарнику обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Йому загрожує позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

327