У розвинених демократичних країнах, коли мова йде про надзвичайні ситуації, політики відставляють політичні розбіжності в сторону і починають спільно вирішувати проблему. Українські політики поки до таких дій не готові, вважає політолог Володимир Фесенко.

Коментуючи різку критику столичною опозицією міської влади Києва, Фесенко навів у приклад дії західних політиків в аналогічних випадках.

«Наведу такий приклад. На завершальному етапі президентської кампанії в США Нью-Йорк і штат Нью-Джерсі накрив буревій Сенді. Були руйнування, жертви. І, незважаючи на те, що йде президентська кампанія, вирішальний її етап, на те, що губернатор штату Нью-Джерсі республіканець Кріс Крісті раніше дуже жорстко критикував демократа Обаму, вони кидають розбіжності і разом вирішують проблеми, викликані стихією. Наші політики поки не готові діяти таким чином», - сказав Фесенко.

«Я розумію, що ніхто не хоче робити подарунків опоненту, у нас це якось не прийнято, по-іншому мізки побудовані. І всетаки, українським політикам треба навчитися розрізняти ситуацію, коли можна критикувати чи піаритися, а коли дійсно необхідно всім об'єднуватися і вирішувати спільну проблему», - зазначив політолог.

Нагадаємо, київська «Батьківщина» виступила із заявою про вимогу відставки глави КМДА Олександра Попова. «Для прибирання снігу столична влада створила оперативний штаб, вивела на дороги військову техніку і навіть закликала на допомогу громадян. Нам зібратися разом і вийти чистити проспект Перемоги чи, може, почати всім постити, тому що в магазини не завозять хліб?» - обурився народний депутат, голова київської «Батьківщини» Юрій Одарченко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

154